Niklas Kihlstedt Rangberg - kompositör 

"Olika konstnärliga uttryck har alltid varit viktigt för att jag ska må bra. Förutom musiken är det skrivande, foto och film. Jag andas in och andas ut. Det viktiga är att jag lekfullt får använda min fantasi till att skapa och kommentera, bearbeta och reflektera."


Möte med Niklas (klicka här för en film, ca 3 min)


Niklas utbildade sig i piano och sång på musiklinjen vid Hjo Folkhögskola (dåvarande Skara Stifts Folkhögskola), och lärde sig spela piano och orgel vid kommunala musikskolan i Arvika.

 

I gruppen Tri Angles har Niklas uppträtt och även ordnat ett antal allsångskvällar. Tri Angles sjunger fortfarande tillsammans och gör gärna a capella happenings på kalas. Bellman och en egenkomponerad sång, Dig vill jag gratulera, i tre stämmor brukar vara populärt.

 

Som musikskapare har Niklas skrivit visor och även gjort några arrangemang. En och annan poplåt finns bland hans verk. Ett sorgens hjärta skrevs som en visa, men Wessmans musikförlag placerade den på psalmportalen.se. Visan - eller psalmen - är inskickad som bidrag till nya psalmboken.


Den här webbplatsen är en portal till Niklas musik som ni kan finna i nothandeln och på Spotify, bland annat. I utbudet ingår även annan musik än högtidsmusik.